torstai 20. syyskuuta 2012

Viikunahilloa.

Sain eilen jonkun oudon inspiraation tehdä viikunahilloa. Nam nam! Maistui vuohenjuuston kanssa!





Loraus punaviiniä.






Eevis olis niin halunnut keitellä hilloa äitin kanssa.



...joutui kuitenkin vaan isuskelemaan syöttötuoliin...





Ohjeet löysin Kotilieden nettisivuilta mutta tässä nyt kuitenkin vielä tämä:

500 g tuoreita viikunoita
0,5 dl punaviiniä
250 g ( 4 dl ) hillosokeria

1. Lohko hedelmät. Kuumenna hedelmälohkot ja neste kattilassa.
2. Lisää hillosokeri ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta seos ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Jaa tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa juustojen kanssa.

Mä laitoin vähän enemmän punaviiniä ja laitoin vain puolet hillo-marmeladisokeripaketista, eli n. 150 g. Ja viikunat olisi voinut soseuttaa kuorineen mutta mä tein kaiken vaikeamman kautta ja tongin ne kuoren palaset sieltä pois...
Joku päivä pitäis käydä poimimassa vanhemmilta marja-aronioita ja pihlajanmarjoja ja kokeilla niistä tehdä hilloa.

Nyt telkkarin ääreen.

Ootteko kuunnelleet Radio Milleniumia?
Mä en oo pariin vuoteen oikeen aktiivisesti kuunnellut, kun nykyisessä työpaikassa ei YleX oikeen tahdo kuulua. Täytyypä taas korjata asia. Jos koko ohjelma enää edes tulee... :D


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On kyllä! Oon Rossossa maistanut ensimmäisen kerran, siitä inspiraatio. Toimi vuohenjuuston kanssa ÄÄRETTÖMÄN hyvin!

      Poista

Piparminttu-Pipsa kiittää kommenteista!