maanantai 16. heinäkuuta 2012

Rillailua ja ricottaa.

Pitkästä aikaa taas...

Lauantaina käytiin poitsun kanssa tätilässä maalla. Grillattiin, chillattiin ja saunottiin. Kauhea ukkoskuurokin yllätti! <3

Käytiin vähän kävelylläkin, pitihän pari luontokuvaakin ottaa! :)







Mustat pilvet oli vasta tuloillaan!




Perhoinen.





Vimpula ja Eevis.


Kyllä maalla on vain mukavaa. Aivan erilaista kuin täällä kaupungissa. Varsinkin viikonloput on rauhattomia, tuohon melkein meidän alakertaan avattiin viikonloppuna uusi baari. Onneksi kaikkeen tottuu! Haluaisin siinä vaiheessa, kun Eevis alkaa tulla leikki-ikään, muuttaa jonnekin hieman kauemmaksi keskustasta. Mutta sen näkee sitten...


Oon taas ollut kyllä niin saamaton, kotona paikat on hujan hajan eikä huvita siivota. Olenkin ottanut päiväunia yhdessä pojan kanssa, eilenkin kahdet. :)

Tänään kuitenkin sain sellaisen ihme inspiraation ja tein itse ricottajuustoa! En oo mistään kaupasta löytänyt valmista ja kun valmistus ei ollut tuon vaikeampaa niin teinpäs sitten itse.

Tässä ohjeistusta:

8 dl täysmaitoa
2 dl kermaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua

Maito, kerma ja suola kiehautetaan. Pienennetään lämpöä, lisätään sitruunamehu ja keitetään vielä 2 minuuttia. Tämän jälkeen annetaan seoksen seistä 5 minuuttia, joka jälkeen juustoa valutetaan tunnin verran harson ja siivilän läpi.



Mössö.


Oon käyttänyt ricottaa esimerkiksi marjapiirakoissa. Se on aika mieto juusto mutta sopii kyllä hyvin ruoanlaittoon. Tänään tein pikku piirakoita, joihin laitoin vadelmia ja ricottaa. Nam! :)






Nyt ehkä vähän elokuvaa ja sen jälkeen unten maille.


Saatan olla saatilla..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piparminttu-Pipsa kiittää kommenteista!